Smarte sparetips til ferien

Skal du ut på ferie? Få med deg smarte sparetips!Det er sommer, det er sol – og det er snart fellesferie i Norge. Og fellesferie, betyr at en stor del av oss vender nesen sørover til Europa, Asia eller Amerika. Uansett hvor ferden din ender denne sommeren, kan du banne på at det vil merkes på lommeboken. Men det trenger ikke være dyrere enn det må være. Få med deg våre smarte sparetips, så sparer penger uten å kutte i feriegleden!

Slik blir flybilletten enda billigere

Du har saumfart nettet, fulgt med over tid, og endelig funnet et knall tilbud på flybilletter til ditt drømmemål. Men visste du at det fortsatt kan bli enda litt billigere? Takket være den intensive konkurransen flyselskapene i mellom, samarbeider stadig flere flyselskap med aktører som for eksempel kredittkortselskap om spesielle tilbud til deres kunder.

Noen av flyselskapene har sågar egne kredittkort. I Norge har både Norwegian og SAS egne kort; henholdsvis Bank Norwegian VISA, og SAS EuroBonus American Express Classic, SAS EuroBonus American Express Premium og SAS EuroBonus American Express Platinum.

Kredittkortene til flyselskapene, gir bonuspoeng. Bank Norwegian VISA gir deg opptil 20% av kostnadene til flybilletter med Norwegian betalt med et Bank Norwegian VISA tilbake til deg i form av poeng som kan brukes til å kjøpe nye flybilletter i fremtiden.

SAS Eurobonus American Express-kredittkortene, gir deg henholdvis 10, 15 og 20 Eurobonus-poeng som kan veksles inn i flyreiser med SAS og alle andre selskaper i deres flyallianse, Star Alliance. Man skal bruke en del penger før det alene gir deg en egen billett, men alle monner drar.

Få også med deg: Hemmelighetene til flest bonuspoeng

Men med mindre du flyr svært mye, er de beste tilbudene å finne hos uavhengige kredittkortselskapene. Kredittkortet Flexi VISA fra Santander Consumer Bank gir deg for eksempel hele 4% cashbackrabatt på alle flyreiser du betaler med ditt Flexi VISA kredittkort. Flexi VISA kommer også med en gratis reiseforsikring når du bestiller flyreiser med kredittkort.

Litt ekstra rabatt, får du om du bestiller fly og hotell samlet i en pakkereise hos TripX.no eller Expedia.no med et Re:member Mastercard. Med et Re:member Mastercard, får du nemlig hele 5% cashbackrabatt på alle pakkereiser du bestiller hos TripX.no eller Expedia.no

Fordelen med å bestille en pakkereise, er også at du har ekstra god beskyttelse i lovverket.

Bo råflott – med cashbackrabatt

Foretrekker du imidlertid å organisere ting selv, er det mulig å gjøre skikkelige varp. Bestiller du nemlig hotell fra Expedia.no med et Re:member Mastercard, får du hele 12% cashbackrabatt.

Eiere av kredittkort fra Santander Consumer Bank, enten Manchester United VISA, Gebyrfri VISA, Santander Red VISA – eller det allerede nevnte Flexi VISA, kan glede seg over 12% cashbackrabatt på hotellopphold booket via ZleepingHotels.com, 4% cashbackrabatt på Radisson Blu-hoteller, og 3% cashbackrabatt på First-hoteller.

10% rabatt på flyplassparkering ved Gardermoen

Bor du på østlandet, eller vil spare litt ekstra penger på å kjøre til Oslo for å ta fly fra Gardermoen, kan du glede deg over 10% rabatt på flyplassparkeringen, om du betaler med et Cresco Gold-kredittkort.

Cresco Gold samarbeider nemlig med operatøren Flight Park Gardermoen AS om å tilby reisende fra Oslo Lufthavn Gardermoen et trygt og behagelig parkeringsalternativ – med rabatterte priser!

Flight Park Gardermoen lar deg levere bilen rett foran avgangshallen (av- og påstigningsfeltet), hvor en av deres sjåfører står klar til å kjøre den til deres inngjerdede og bevoktede parkering. Når du returnerer får du bilen levert, ferdig oppvarmet, på korttidsparkeringen utenfor ankomsthallen.

Dette er en sørvisnivå som tidligere har vært forbeholdt de absolutt rikeste, men som nå er tilgjengelig for du og meg – til en litt billigere penge med Cresco Gold. Cresco Gold er også som de andre kredittkortene vi har nevnt her helt gratis å bestille, eie og bruke.

God ferie – og god tur!