Slik får du rabatt på kontaktlinser med kredittkort

Du kan få rabatt på kontaktlinser med kredittkort.

Bruker du kontaktlinser? Da er du sikkert interessert i å spare penger på linsebruken din. For, enten du bruker endagslinser, døgnlinser, ukelinser eller månedslinser, er kontaktlinser en relativt stor utgift for mange linsebrukere. Godt er det da at det finnes måter å spare penger på linsebruken, uten å kutte i antall dager du bruker linser. Bruker du nemlig kredittkort når du kjøper linser, kan du får rabatter på opptil 11%!

Rabatt på linser med re:member Mastercard

Har du et re:member Mastercard, kan du få rabatt på kontaktlinser hos Shopping4Net, Lensway, Lensit.no, Lenson, Lensstore.no, YourLenses, LensMe, og EuroLens. Mest rabatt får du hos Lensit.no som gir deg hele 11% rabatt på alle kjøp du gjør med et re:member Mastercard. Videre får du 10% rabatt på alle kjøp av kontaktlinser hos Shopping4Net og 10% rabatt på kjøp av linser hos Lenson. Hos Lensstore.no får du 9% rabatt på linsekjøpene dine når du betaler med re:member kredittkortet, og hos Lensway får du 8%. Hos Eurolens får du 7,5% rabatt og LensMe gir deg 5,5% rabatt. Gjerrigst er YourLenses, som kun gir deg 25 kroner rabatt per kjøp.

Har du et re:member Mastercard vil det med andre ord lønne seg grovt å handle linsene dine hos Lensit.no!

Om du ikke har et re:member Mastercard allerede, kan du bestille et gratis her.

Re:member Mastercard er et gebyrfritt kredittkort som det ikke koster noe å søke om eller å eie. Kredittkortet kommer også med 45 dager rente- og gebyrfrihet, slik at du de første 45 dagene etter du har brukt det, ikke betaler noe som helst i renter eller gebyrer.

Rabatt på linser med kredittkort fra Santander

Har du et av Santander Consumer Bank sine kredittkort (Flexi VISA, Gebyrfritt VISA, Manchester United VISA eller Santander Red VISA), får du rabatter på linser og optikk hos en rekke ulike butikker. Gjennom fordelsprogrammet Santander Kickback, får kredittkortkunder hos Santander rabatt hos Lenson, LensWay, Lenson.no, Shopping4Net, Lensstore, Lensit.no og LensMe.

Med Santander Kickback får kredittkortkundene til Santander størst rabatt hos Lenson.no, hvor man får hele 11% rabatt. Hos LensWay får Santander-kundene 8% rabatt, og 7% på Shopping4Net. 7% får kunder av Santander også hos Lensit.no og 6% hos Lensstore.no LensMe gir kun 5% rabatt til Santander-kunder.

Juni = 10% rabatt på ALL opptikk med Ikano VISA

Ikano VISA har en annerledes rabattordning enn andre kredittkort. Med Ikano VISA får du månedlig rabatt på alle aktører i en hel bransje. Bransjen varierer fra måned til måned, og i juni er det rabatt på optikk på hele 10%. Rabatten får du uavhengig av hvilken optiker du handler hos; enten det er på nett, eller i butikk, så lenge du betaler med et Ikano VISA.

Om du er usikker på om en nettbutikk regnes som en optiker eller ikke, kan du sjekke om butikken er registrert som dette hos VISA. Dette gjør du enklest ved å kontakte nettbutikken, og spør hvilken MCC-kode den er registrert under. Optikere er enten registrert under 8043 (Optiker), eller 8042 (Optometrist). Eksempelvis finner man her LensWay, LensIt, LensOn mfl.

Vil du heller ha flybonuspoeng enn kronerabatt?

Om du heller vil ha flybonuspoeng for linsekjøpene dine, kan du det og. Da har du fire alternativer; tre for SAS og et for Norwegian. SAS sine bonuspoeng kan brukes til å kjøpe billetter hos både SAS og deres samarbeidspartnere i Star Alliance, mens Norwegian sine bonuspoeng kan brukes til å kjøpe flybilletter med Norwegian og mobiltelefonitjenester hos Norwegians samarbeidspartnere.

SAS sine kredittkort

SAS har tre kredittkort; SAS EuroBonus American Express Classic, SAS EuroBonus American Express Premium og SAS EuroBonus American Express Platinum. Alle tre er kredittkort utstedt av betalingsnettverket American Express. Dette er et av verdens største, men det har ikke like godt fotfeste i Norge og Europa som i Nord-Amerika og særlig USA. Det gjør at det er ikke er alle brukersteder som godtar at du betaler for deg med et American Express-kredittkort – greit å være obs på. Det er imidlertid ikke et problem for de fleste som skal kjøpe linser; de aller fleste nettbutikker godtar nemlig fint at du betaler med et American Express-kredittkort.

De tre kredittkortene har ulike årsgebyrer (SAS EuroBonus American Express Classic er billigst, SAS EuroBonus American Express Premium er litt dyrere og SAS EuroBonus American Express Platinum er dyrest), og gir ulik mengde poeng for bruk. SAS EuroBonus American Express Classic gir 10 poeng per 100 kroner du omsetter for på ditt kredittkort, SAS EuroBonus American Express Premium gir 15 poeng per 100 kroner, og SAS EuroBonus American Express Platinum gir deg hele 20 poeng per 100 kroner du handler for med ditt American Express-kredittkort.

I utgangspunktet er kredittkortene til SAS slik at enten lønner SAS EuroBonus American Express Platinum seg, eller så er det ikke lønnsomt for deg å spare bonuspoeng på denne måten. Det betyr ganske enkelt at du ikke bør skjele til årsgebyrene når du skal velge et kredittkort. Enten lønner også SAS EuroBonus American Express Platinum seg, eller så lønner ingen av kortene seg. Det er dog ikke nødvendigvis sikkert du får innvilget et SAS EuroBonus American Express Platinum med en gang, kanskje de vil tilby deg et SAS EuroBonus American Express Classic i begynnelsen i stedet. Det er ikke ulønnsomt, men mindre lønnsomt fordi du får mindre poeng.

Norwegian-kortet

Norwegian tilbyr kun et kredittkort; Bank Norwegian VISA. Bank Norwegian VISA er imidlertid et VISA-kredittkort som navnet indikerer. Det betyr at du kan bruke kredittkortet alle steder du kan bruke et vanlig bankkort, som til alt overmål vil si alle steder i Norge. Du får 1% av kjøpesummen på alt du kjøper, konvertert til bonuspoeng hos Norwegian sitt bonusprogram Norwegian Reward. Bonuspoengene kan i sin tur benyttes til å kjøpe flybilletter hos Norwegian, og betale for mobiltelefonitjenestene til Norwegians samarbeidspartnere.