Kredittkort-skolen

Velkommen til kredittkort-skolen! Her finner du all den informasjonen du trenger for å lære om kredittkort.

Hva er et kredittkort?

Før du velger et kredittkort burde du skaffe deg en god oversikt over hvordan de fungerer i praksis. Artikkelen «hva er et kredittkort?» kan være et godt sted å begynne for de som ønsker å gjøre seg bedre kjent med produktet. Her kan du lese om fordelene med kredittkort og hvordan de skiller seg fra ordinære låneprodukter. Du finner også utdypende informasjon om hvordan rentene på et kredittkort fastsettes, og hvilke regler som gjelder for tilbakebetaling.

For at det skal lønne seg med et kredittkort burde du også benytte de på en spesiell måte. Spørsmål som «hva er riktig bruk av kredittkort?» finner du blant annet svar på i denne oversikten. Her går vi i detalj om hvordan du sparer penger ved hjelp av kortet, og hvilke fallgruver du burde passe deg for.

I prinsippet vil du kunne holde kostnadene til det minimale såfremt du betaler tilbake kortregningen i tide. Dessuten er det greit å passe seg for skjulte avgifter i form av slike ting som vekslingsgebyr og transaksjonskostnader. I dag har også mange kredittkort en årsavgift som det er smart å merke seg på forhånd. Et kredittkort kan sammenlignes med et ordinært låneprodukt, med den forskjell at du bærer pengene rundt i lommen hvor enn du drar. Det er derfor mer mobilt, og gir deg som korteier økonomisk fleksibilitet.

Hvilke kort har vi skrevet om?

Vi har forsøkt å sette opp en så fullstendig liste som mulig. Basert på de kredittkortene som tilbys i Norge har vi valgt å omtale følgende produkter:

For å lære mer om hvert kort kan du klikke deg inn på kategorien «kredittkort». Her finner du en liste over de omtalte produktene, med omtaler av brukervennlighet og kostnader.

Når du bruker et kredittkort er du automatisk sikret mot en del potensielle problemer. Dette inkluderer slike ting som svindel, tyveri og manglende levering av varer du handler på nett. Som en naturlig utvidelse av temaet har vi postet en rekke artikler som omhandler kredittkort og sikkerhet.

Du finner også mye nyttig informasjon relatert til cashback, og hvordan kredittkort belønner deg ved bruk. Som forbruker kan du i dag spare tusenvis av kroner hvert år dersom du benytter kredittkortet for handelen. De fleste kort er også skreddersydde for visse forhold. Noen kort gir deg for eksempel store avslag på kjøp av drivstoff, mens andre belønner deg i form av gratis flyreiser.

Fordeler med kredittkort

Som en del av dette har vi rettet fokus mot fordelene ved kredittkort, og hvilke andre goder du drar nytte av som korteier. Blant disse finner du reise og avbestillingsforsikring samt cashback avtaler med utvalgte butikker. Gratis flyreiser er en viktig grunn til at mange velger å skaffe seg et kredittkort. I prinsippet er det mulig å skaffe seg gratis ferietur hvert år, kun ved å bruke kortet som betalingsmiddel i hverdagen.